Λίγα λόγια για την ΠΝΟΗ

Η ΠΝΟΗ δημιουργήθηκε από την Έλενα Παπαϊωάννου, η οποία είναι πιστοποιημένη πρακτικός της μεθόδου Buteyko. Ξεκίνησε την έρευνα και μαθητεία της με την πίστη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την δύναμη να αυτοθεραπευτεί.

Η αναπνοή είναι ο συνδετικός κρίκος με την ζωή και, ως εκ τούτου, καθοριστικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία.

Η αξία της αναπνοής, όσον αφορά την υγεία και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, αναγνωρίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν και αποτυπώθηκε σε συστήματα, φιλοσοφίες και στην γενικότερη κουλτούρα των προγόνων μας».

Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία γνώση και να επιβεβαιώσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της σωστής αναπνοής. Οι ασκήσεις αναπνοής που διδάσκονται είναι προϊόν μελέτης της αρχαίας γνώσης και των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων. Η αναπνοή είναι το ξεκίνημα της ζωής!

“Ο τρόπος που αναπνέουμε κάθε στιγμή φανερώνει την συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Με την εξάσκηση στην παρατήρηση της αναπνοής μας αποκτούμε μια νέα σύνδεση με τον εσώτερο εαυτό μας . Μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα και να μην μας συνεπαίρνουν ολοκληρωτικά. Παρατηρούμε καλύτερα τις σκέψεις μας και σταδιακά μειώνονται οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις”

Έλενα Παπαϊωάννου

Η Έλενα Παπαϊωάννου είναι πιστοποιημένη πρακτικός της μεθόδου Buteyko. Ξεκίνησε την έρευνα και μαθητεία της με την πίστη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την δύναμη να αυτοθεραπευτεί.

Μελέτησε ανατομία, παθολογία και εκπαιδεύτηκε στην Ιρλανδία, όπου το 2010 πήρε το πτυχίο της στην Αναπνευστική Αγωγή. Το 2011 πιστοποιήθηκε ως Buteyko Method Specialist από την Clinica Buteyko Moscow.

Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Α.Ε με τίτλο «Το μυστικό της αναπνοής και ο Θησέας» και πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Η τέχνη της αναπνοής».

Certificates & Diplomas

Σχετικά Video